lördag 8 november 2014

Vaniljpannacotta med varm jordgubbsröra

Nu när det börjar bli kallt så passar värmande desserter extra bra! Visserligen gör gelésockret och muscovadosirapen att denna efterrätt blir väldigt söt, men saltet och den varma (osockrade) jordgubbsröran bryter av fint mot det söta.



Ingredienser: 

1 dl grädde
⅓ dl gelésocker
1 knivsudd äkta vaniljstång
1 dl frysta eller färska jordgubbar
1 krm himalayasalt
½ msk muscovadosirap


Receptet är på ungefär 1 portion (fast det lär inte räcka - dubbla och mångdubbla igen!): 

Gör så här: 

Koka grädde, socker och vanilj, kyl. 

Koka ihop jordgubbarna med himalayasalt.

Ta ut den svalnade vaniljpannacottan, häll över sirap och jordgubbsröran. 

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar